Absolut kattklubb med abessinier och somali i fokus
Blå aby

SE*Kung Minos Julius Carlsson Foto: J.Jansson

Av alla kattleksaker är människan den bästa.
En mångsidig leksak, delarna kan röra sig i nästan vilken riktning som helst .
Den kommer färdigmonterad och den låter när du hoppar på den.

 

 

Att skaffa katt

Det är ett stort beslut att skaffa en katt – oavsett om det är en vuxen katt eller en kattunge. Ni kommer att vara tillsammans i många år framåt. Er nya familjemedlem kostar minst ett par tusenlappar om året, och kräver någon sorts arrangemang om ni ska åka bort. En abessinier/somali förväntar sig dessutom att bli underhållen med bus och lek varje dag, så tänker du bara ha en ensam katt måste du ägna den ganska mycket tid. Annars kan två katter vara ett bra alternativ

Många som föder upp katter har behov att omplacera sina äldre avelsdjur. När de pensioneras mår de i de flesta fall bättre av att komma till en lugnare hemmiljö där de slipper konkurrera med yngre, fertila katter. Man brukar få betala någon symbolisk tusenlapp för en vuxen omplaceringskatt, mest för att uppfödaren vill försäkra sig om att intresset är seriöst. Eftersom katten har varit en kär medlem av uppfödarens familj är de gamla ägarna i de flesta fall mycket petiga med förhållandena i det nya hemmet.

Det finns också andra anledningar till att katter behöver omplaceras; en typisk situation är att en katt inte kan bo kvar i det hem dit den ursprungligen flyttade, därför att någon i den nya familjen utvecklar allergi. De flesta uppfödare köper då antingen tillbaka katten eller hjälper till med att omplacera den.

De uppfödare som är medlemmar i AbSolut Kattklubb är allihop noggranna och mycket måna om sina katter, så ni får vara beredda på att svara på frågor om hur den kommer att tas om hand, och var den ska bo. I gengäld kan ni alltid vända er till kattens uppfödare för att få råd och tips, om det är något ni undrar över.

För oss uppfödare i AbSolut Kattklubb kommer hälsa och temperament i första hand, men vi vill också föda upp vackra och rastypiska katter. Då är det viktigt att få veta hur de kattungar man föder upp blir som vuxna, i fråga om både utseende och personlighet. Den här kunskapen är viktig i avelsarbetet, och alla uppfödare är mycket glada om ni fortsätter att hålla kontakten med dem.

 

 

 

 

 

Adress: AbSolut Kattklubb c/o Anna Börje, Tostaredsvägen 11, 519 96 FOTSKÄL E-post: sekr@absolutkattklubb.se
Bankgiro 658-6689. © AbSolut Kattklubb 2000-2015