Att skaffa katt

Det är ett stort beslut att skaffa en katt – oavsett om det är en vuxen katt eller en kattunge. Ni kommer att vara tillsammans i många år framåt. Er nya familjemedlem kostar några tusenlappar om året, och kräver någon sorts arrangemang om ni ska åka bort.

En abessinier/ somali katt förväntar sig dessutom att bli underhållen med bus och lek varje dag samt behöver en stimulerande innemiljö med möjlighet att klättra och springa av sig överskotts-energi. Aby/somali katterna är inga soffliggare, utan är mycket aktiva och har en stark jaktinstinkt varför de mår bra av kontrollerad utevistelse. Så tänker du bara ha en ensam katt måste du ägna den ganska mycket tid. Annars kan två katter vara ett bra alternativ.

De uppfödare som är medlemmar i AbSolut Kattklubb är allihop noggranna och mycket måna om sina katter, så ni får vara beredda på att svara på frågor om hur den kommer att tas om hand, och var den ska bo. I gengäld kan ni alltid vända er till kattens uppfödare för att få råd och tips, om det är något ni undrar över.För oss uppfödare i AbSolut Kattklubb kommer hälsa och temperament i första hand, men vi vill också föda upp vackra och rastypiska katter. Då är det viktigt att få veta hur de kattungar man föder upp blir som vuxna, i fråga om både utseende och personlighet. Den här kunskapen är viktig i avelsarbetet, och alla uppfödare är mycket glada om köparna vill  hålla kontakten med dem.