Bli medlem

Varför bli medlem i en kattklubb?

Det finns många olika skäl att gå med i en kattklubb. Kanske vill du prova på att ställa ut din katt. Kanske vill du komma i kontakt med likasinnade. Du kan vara vetgirig och vilja lära dig mer om katter i allmänhet och abessinier och somali i synnerhet.

Många som gått med i en kattklubb upptäcker att man kan få utlopp för mer eller mindre dolda talanger också. Kanske i klubbens styrelse, kanske genom att hjälpa till på en kattutställning eller med något annat.

Eller också är du helt enkelt nyfiken på vad som egentligen händer i en kattklubb.

Utställningar och registrering av kattungar

Alla medlemmar utom stödmedlemmar är anslutna till SVERAK och kan därmed delta i kattutställningar. Huvudmedlemmar kan registrera sina kattungar i SVERAK via klubben, och de har rösträtt på AbSolut Kattklubbs årsmöten.

Klubben har vuxit stadigt sedan starten, och vi har medlemmar i hela landet. Vårt fokus ligger på kattraserna abessinier och somali, men även du som har en annan ras (eller kanske ingen katt alls) är förstås välkommen till vår klubb.

I klubben finns det fyra olika typer av medlemskap:

 • Huvudmedlem*
  Pris: 325 kr/år: du är ansluten til SVERAK, och har både yttrande- och rösträtt på klubbens möten
 • Familjemedlem
  Pris: 100kr/år: om någon i samma hushåll är huvudmedlem kan övriga vara familjemedlemmar, du är ansluten till SVERAK, och har yttrande- och rösträtt på klubben möten.
 • Juniormedlem*
  Pris: 225 kr/år: till och med det år som du fyller 20 år. För övrigt, se huvudmedlem.
 • Stödmedlem
  Pris: 200kr/år: Du har yttrande- men inte rösträtt på våra möten.Samtliga medlemmar har tillgång till all information på hemsidan och på Facebook. För att få yttrande- och rösträtt ska medlemmen ha fyllt 16 år.

Medlem blir du genom att:

 1. Skickat ett mail till kassor@absolutkattklubb.se med följande uppgifter: Namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
 2. Betala in aktuell avgift till Absolut Kattklubb, Swish 1233901659 eller Bankgiro 658-6689. Glöm inte att skriva ditt namn på inbetalningen.

Om du köper en kattunge av någon av våra medlemmar så kan uppfödaren bjuda dig på ett s.k. prova-på-medlemskap under det första året. Avgiften för detta (200kr) betalas av uppfödaren.

Den som blir ny medlem under andra halvåret betalar endast halv medlemsavgift. Detta gäller samtliga medlemstyper ovan utom stödmedlemskap.

Har du några frågor går det bra att kontakta vår ordförande Anna Börje
E-post: ordf@absolutkattklubb.se.

SVERAKs förbundstidning Våra Katter ingår i avgiften.