Omplaceringar

Ibland har en uppfödare behov av att omplacera sina äldre avelsdjur. När de pensioneras mår de i de flesta fall bättre av att komma till en lugnare hemmiljö där de slipper konkurrera med yngre, fertila katter. Det finns också andra anledningar till att katter behöver omplaceras; en typisk situation är att en katt inte kan bo kvar i det hem dit den ursprungligen flyttade, därför att någon i den nya familjen utvecklar allergi. De flesta uppfödare köper då antingen tillbaka katten eller hjälper till med att omplacera den.

En omplaceringskatt har i allmänhet ett lägre pris än en kattunge, men då uppfödaren vill försäkra sig om att intresset är seriöst tas en lämplig avgift ut.

Eftersom katten har varit en kär medlem av uppfödarens (eller den numera allergiska köparens) familj är de gamla ägarna i de flesta fall mycket petiga med förhållandena i det nya hemmet.
AbSolut kattklubb tar emot annonser för omplacering av katter från klubbmedlemmar. Kontakta webbansv@absolutkattklubb.se så hamnar din annons här nedan. Annonsen ligger uppe i tre månader om inget annat avtalas, men klubben uppskattar ett meddelande om katten omplaceras tidigare.