Kalender 2023

Nu har vi i styrelsen beslutat att göra en kalender för nästa år. Men för att få ihop en snygg kalender är vi beroende av att ni skickar in fina bilder på era katter. Vi är öppen för bilder på Abessinier och Somali även om man inte är medlem i ASK.

Vi i styrelsen kommer sedan att välja ut de 12 bilder som vi tycker passar bäst och uppfyller de önskemål som listas nedan i kommentarsfältet!

Blir din bild utvald kommer vi sedan att höra av oss och be om en kort presentation av din katt.

Bilderna skickas in till wmartphoto@gmail.com 

SENAST 1 oktober

För att det ska bli så rättvist som möjligt vill vi INTE få in studiobilder.

Bilder tagna med vanlig kamera är att föredra ur kvalitetssynpunkt, men det är inget krav. Det går bra med bilder tagna med mobilkamera också, men se i så fall till att kameran är inställd på HÖGSTA KVALITET och helst inte HDR filter !

Några tips:

Bakgrunden ska vara så ”ren” som möjligt, så att fokus hamnar på katten.

Närbilder går bra, men tänk på att inte kapa kattens ben, svans eller öron på ett ”dåligt sätt”. Bilden måste vara i LIGGANDE format (dvs. ”bredare än hög”)

Använd helst inte blixt, så att ögonen blir som ficklampor! Utnyttja helst dagsljus, oavsett om bilden tas inne eller utomhus!

Sök gärna i era arkiv om ni kanske har någon bild från olika säsonger eller högtider (dock inget krav).

Böj på benen då ni fotar, alternativt passa på att fota då katten befinner sig en bit upp! Det blir oftast trevligare bilder om fotografen är i samma nivå som katten.


Passa på att fota era katter nu så kanske just din katt får pryda en månad i våran kalender Lek med katten, eller passa på då ni är ute på promenad med katten om ni brukar göra det 🙂

Lycka till !!🐈🐾